Gratinoitu sipulikeitto

Ajan kanssa keitetty sipulikeitto on yksinkertaisesti hyvää.

6 annosta | yli tunti

Tarvitset:
600 g sipulia
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
2 tl ruokokidesokeria
5 oksaa tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
1 l hyvää lihalientä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Tarjoiluun:
6 viipaletta maalaisleipää
2 dl voimakasta juustoraastetta

1. Kuori ja kuutioi sipulit.
2. Kuumenna rypsiöljy ja voi kattilassa. Lisää sipulikuutiot, valkosipuli sekä sokeri. Kuullota hetki ja lisää timjami, laakerinlehti sekä liemi. Kiehauta ja hauduta noin 1 tunti. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
3. Jaa juustoraaste leipien päälle ja paista 220-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jaa keitto annoskulhoihin ja nosta jokaisen päälle rapeaksi paistettu juustoleipä. Tarjoile heti.