Kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko on aina yhtä maukasta!

6 annosta | yli tunti

Tarvitset:
1 kg keräkaalia
2 dl vettä
1-2 sipulia
1 rkl Neito Rypsiöljyä™
400 g jauhelihaa
1 rkl meiramia
2 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1 dl puuroriisiä

Liemi:
2 prk (à 2,5 dl) ruokakermaa
2 dl vettä
3 kananmunaa

Päälle:
2 rkl siirappia

Tarjoiluun:
kotimaisia pakastepuolukoita

1. Suikaloi kaali kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kaalia kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.
2. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Kuullota sipulikuutiot siinä kypsiksi. Siirrä sipulikuutiot kaalikattilaan. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää kaalin joukkoon. Mausta, lisää raaka riisi ja sekoita.
3. Voitele uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen. Sekoita kannussa liemi ja sekoittele se vuokaan. Valuta kaalilaatikon päälle siirappi ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasossa noin 1 ½ tuntia. Peitä pinta foliolla, jos kaalilaatikon pinna tummuu liikaa.
4. Survo kohmeiset puolukat kevyesti ja sokeroi ne. Tarjoa kaalilaatikon kera.