Kasvimaanin kuulumisia keväältä

Kesä on täällä ja on aika tarkastella, mitä kaikkea Kasvimaanin alkuvuoteen on mahtunut. Samalla kerromme jo vähän syksyn suunnitelmista!

Viime syksynä, kun Kasvimaani toimitti ensimmäiset Kasvisboxit, boxeissa matkasi kotimaisia Apetitin vastuuviljelijöiden kasviksia. Vuoden vaihtuessa ja kotimaisen satokauden päättyessä päätimme kokeilla Kasvimaanin kansainvälistymistä ja tuotteistoa täydennettiin maailman valikoimalla.

Kevään aikana pääsimme kokeilemaan paljon uusia, erilaisia ja jopa vähän eksoottisiakin raaka-aineita Kasvisboxiin. Nyt siirrämme jälleen katseemme kohti kotimaisen satokauden alkua. Lämpimän kevään ansiosta ensimmäiset varhaissadon kotimaiset tuotteet ovat jo kypsymässä ja joitakin kotimaisia tuotteita, esimerkiksi varhaiskaalia, pakataan kesäkuun Kasvisboxeihin.

Kesäkuun lopussa Kasvimaani aloittaa kesälomansa, jonka aikana Kasvisboxeja ei toimiteta. Kesäloma alkaa juhannuksen jälkeen ja kestää elokuun alkuun saakka. Alempana kerromme miten tauko vaikuttaa kestotilaajiin. Elokuun alusta lähtien Kasvimaanin valikoima painottuu jälleen vahvasti kotimaisiin avomaakasviksiin.

Valtavasti uusia oppeja

Olemme kevään aikana kokeilleet uusia ideoita, joita olemme saaneet myös asiakkailtamme. Maaliskuussa aloitimme onnistuneen yhteistyön Earth Controlin kanssa ja pakkasimme kahden kuukauden ajan Kasvisboxiin mukaan Earth Controlin tuotteita; pähkinöitä ja kuivahedelmiä. Tilaajilta saadun positiivisen palautteen myötä yhteistyöt uusien toimijoiden kanssa tulevat jatkumaan. Kesäkuussa pakkaamme yhden Kasvisboxin yhteistyössä Meiran kanssa.

Onnistumisten lisäksi olemme saaneet toki myös arvokkaita oppeja epäonnistumisista. Aina uudet raaka-ainekokeilut eivät ole olleet toimivia. Esimerkiksi toukokuussa boxiin pakattu raparperi ei sopinut pakkaukseen ja toimitusketjuun. Välillä kohdalle on sattunut myös raaka-ainehankintahaasteita, minkä vuoksi valikoimaa ja tuotteiden alkuperämaita on jouduttu muutamaan ennalta ilmoitetusta. Jokaisesta vastoinkäymisestä on kuitenkin opittu ja korjattu toimintaa seuraavaan toimitukseen. 

Kesätauon vaikutus kestotilauksiin 

Tämän kevään viimeinen Kasvisboxi toimitetaan viikolla 26, arvioitu toimituspäivä on torstai 28.6. Syyskauden ensimmäinen Kasvisboxi lähetetään puolestaan viikolla 32, ja arvioitu toimituspäivä on tuolloin torstai 9.8. Kesätauko ei vaadi kestotilaajilta toimenpiteitä - veloitukset kesätauon ajalta lakkaavat automaattisesti ja tilaukset jatkuvat syksyllä valitsemasi syklin mukaisesti joko 2 tai 4 viikon välein.

Kasvimaani-tiimi toivottaa oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää!