Kasvisboxin reseptit ja vinkit // 14.6.

Tämä on kuudes uudistettu reseptikooste - lue lisää uudistuksesta täältä!

Tähän Kasvisboxiin on pakattu:

  • Varhaiskaalia Unkarista
  • Varhaisperunaa Ruotsista
  • Retiisinippu Hollannista
  • Munakoisoa Hollannista
  • Punasipulia Hollannista
  • Ananasta Costa Ricasta

Tähän boxiin oli alunperin tarkoitus pakata kotimaista varhaiskaalia, mutta hankintahaasteiden vuoksi kaalin alkuperämaa onkin Unkari. Pahoittelut viime hetken muutoksesta!

Varhaiskaalista valmistuu esimerkiksi herkullista salaattia tai coleslawta. Kaali sopii myös grillattavaksi!

Varhaisperunoita voisi syödä kesällä vaikka joka päivä! Varhaisperunat maistuvat monen mielestä parhaimmilta keitettynä ja voin kera nautittuna. Mikäli haluat kokeilla jotain uutta niin viime kesän hitti, hölskypotut, on kokeilemisen arvoinen resepti. Varhaisperunasalaatin maustaa raikkaat yrtit.
Retiisi on kirpeä alkukesän herkku. Monet ovat tykästyneet retiisiin etenkin grillattuna! Kokeile Hannan reseptiä, jossa paahdetut varhaisvihannekset maustetaan tillivinegretillä.

Mikäli retiisit ovat päässeet nahistumaan, kannattaa ne upottaa naatteineen hetkeksi jääkylmään veteen. Voit pitää retiisejä jäävedessä jopa muutaman tunnin ajan!

Munakoisosta valmistat esimerkiksi levitettä tai herkullisia pizzoja! Myös munakoiso sopii grilliin!

Punasipuli on perinteistä keltasipulia voimakkaampi ja näyttävämpi. Punasipulikastike on kirpeä lisä savu- tai graavikalalle, Välimerenpiirakka puolestaan värikäs kesäherkku!
Ananas raikastaa hellepäivänä! Valmista ananakasesta esimerkiksi raikas smoothie. Tuore ananas on herkkua myös sellaisenaan esimerkiksi välipalana! Tai mikset grillaisi ananastakin?