Kasvisboxin reseptit ja vinkit // 17.5.

Tämä on neljäs uudistettu reseptikooste - lue lisää uudistuksesta täältä!

Sää lämpenee päivä päivältä ja myös ruoat muuttuvat kesäisemmiksi! Useampi tämän Kasvisboxin tuotteista sopii mainiosti grillattavaksi, kokeile vaikka!

Tähän Kasvisboxiin on pakattu alkukesän herkkuja:

  • Vihreää tankoparsaa Espanjasta
  • Kukkakaalia Espanjasta
  • Varhaisperunaa Israelista
  • Porkkanaa Hollannista
  • Retiisiä Hollannista
  • Raparperia Hollannista
  • Hunajamelonia Hollannista

Vihreä tankoparsa on selvä kevään merkki! Parsakauden ollessa parhaimmillaan Kasvimaani suosittelee kokeilemaan parsakeittoa tai parsapiirasta

Mikäli kaipaat lisää ideoita tankoparsan valmistamiseen, kurkkaa Hannan Soppa -blogista ruokabloggaajien parhaat parsareseptit – niitä on listattu jopa 50 kappaletta!

Kukkakaalista on moneksi. Kokeile esimerkiksi kukkakaalipohjaista pizzaa tai grillattuja kukkakaalipihvejä

Mikäli kaipaat lisää ideoita kukkakaalin hyödyntämiseen kotikeittiössä, tutustu Liemessä-ruokablogin 24 kukkakaalireseptiin.

Varhaisperunan saapuminen kauppoihin enteilee lähestyvää kesää. Varhaisperunat maistuvat monen mielestä parhaimmilta keitettynä ja voin kera nautittuna. Mikäli kaipaat uusia käyttöideoita, kokeile raikasta perunasalaattia.

Porkkanaa syödään monessa keittiössä sellaisenaan, mutta siitä valmistuu helposti myös erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja. Porkkanat sopivat grillaukseen sekä grilliruoan lisukkeeksi coleslawn muodossa. Kasvimaani-tiimi suosikki porkkanaresepteistä on vuohenjuustoinen porkkanatagliatelle ja jälkiruoaksi valmistetaan tottakai porkkanakääretorttu!

Retiisi on pirteän makuinen kesän herkku! Retiisi maistuu esimerksiksi perinteisen vihersalaatin joukossa tai paahdettuna lisukkeena. Retiisit sopivat myös raikkaaseen varhaisperunasalaattiin.

Mikäli retiisit ovat päässeet nahistumaan, kannattaa ne upottaa naatteineen hetkeksi jääkylmään veteen. Voit pitää retiisejä jäävedessä jopa muutaman tunnin ajan!

Raparperi on alkukesän herkku! Raparperipiirakka on perinteinen herkku, mutta raparperista valmistat myös raparperirisottoa tai grillissä valmistuvan, somehitiksikin nousseen herkun: raparpekonin.

Raikas hunajameloni kruunaa grilliaterian! Meloni maistuu sellaisenaan, mutta voit myös grillata sen!