Kasvisboxin reseptit ja vinkit // 28.6.

Tämä on kevään viimeinen Kasvisboxi ja siihen liittyvä reseptikooste - lue lisää Kasvimaanin kesälomasta täältä!

Tähän Kasvisboxiin on pakattu:

  • Kevätsipulia Suomesta
  • Varhaisperunaa Suomesta
  • Kiinankaalia Hollannista
  • Retiisiä Hollannista
  • Hunajamelonia Espanjasta
  • Paprikaa Hollannista
  • Sipulia Hollannista

Lisäksi boxista löytyy Meiran uusia kasvismausteseoksia: Kasvismauste Wokkeihin ja Kasvismauste Uunijuureksille. Meira Kasvismauste Wokkeihin tuo ruokaan aasialaisia makuja. Meira Kasvismauste Uunijuureksille puolestaan maustaa juurekset helposti ja tuo hienosti esille kasvisten oman maun ja makeuden. 

Kiinankaali on nostalginen kasvis 80- ja 90-luvulta. Silloin kiinankaali syötiin paksuiksi lohkoiksi viipaloituna ja sen sekaan kipattiin purkillinen ananasmurskaa – kasarisalaattia. Salaatti tarjoiltiin tietenkin Tupperware-kulhosta.

Kiinankaalista on tullut jälleen trendikästä herkkua, eikä suotta. Se sopii erinomaisesti wokkiin tai uunissa paahdettavaksi. Kimchi puolestaan maistuu mausteisen ruoan ystäville!
Kevätsipuli on maultaan mieto sipuli, joka sopii silputtavaksi salaatteihin ja erilaisten ruokien viimeistelyyn, mutta on myös yleinen raaka-aine aasialaisessa keittiössä. Kevätsipuli sopii erinomaisesti erilaisiin wokkeihin - maistuuko sinulle tofu-parsakaaliwok vai yhden astian kanawok?

Joko sinulla on varhaisperunoiden keittovinkit hallussa? Jos kaipaat vaihtelua keitettyihin perunoihin, kokeile hauskoja hölskypottuja tai uunissa paahdettuja varhaisperunoita.Useinmiten retiisit syödään raakana esimerkiksi viher- tai perunasalaatin seassa. Mikäli kaipaat retiisin makuun pehmeyttä, kokeile paahdettuja retiisejä. Retiiseistä valmistuu myös hauska dippiannos.

Mikäli retiisit ovat päässeet nahistumaan, kannattaa ne upottaa naatteineen hetkeksi jääkylmään veteen. Voit pitää retiisejä jäävedessä jopa muutaman tunnin ajan!

Pirteä paprika taipuu moneen. Sitä voit lisätä esimerkiksi uunijuuresten tai wokin joukkoon. Paahdettu paprikapasta tuo puolestaan vaihtelua kesäisiin salaattiaterioihin ja täytetyt paprikat maistuvat aina!
Raikas hunajameloni kruunaa kesäaterian! Meloni maistuu sellaisenaan, mutta voit myös grillata sen!