Kasvisboxin reseptit ja vinkit // 3.5.

Tämä on kolmas uudistettu reseptikooste - lue lisää uudistuksesta täältä!

Toukokuun alussa, heti vapun jälkeen toimitetun Kasvisboxin uumenista löytyy seuraavat tuotteet:

  • Kukkakaalia Espanjasta
  • Sipulia Hollannista
  • Porkkanaa Hollannista
  • Cantaloupemelonia Hondurasista 
  • Bataattia Yhdysvalloista
  • Vihreää tankoparsaa Espanjasta
  • Earth Controlin pähkinäsekoitusta ja chia-siemeniä

Latva-artisokan hankinta osoittautui tällä kertaa mahdottomaksi sen ollessa kaikkialta loppu, joten latva-artisokka on korvattu vihreällä tankoparsalla. Pahoittelut muutoksesta!

Kukkakaali on varsin monipuolinen herkku. Siitä valmistuu esimerkiksi kukkakaaliwingsit, raikas kukkakaalisalaattikukkakaali-savulohikeitto, vuohenjuustoinen kukkakaalikeitto, kukkakaalipizza ja hunajapaahdettu kukkakaali.

Hunajapaahdettu kukkakaali

Sipulia voit lisätä melkein mihin tahansa ruokaan tuomaan makua, mutta siitä valmistuu myös helppo sipulipiirakka tai klassinen sipulikeitto.

Porkkana sopii uunijuureksien tapaan esimerkiksi lämpimään fetasalaattiin, johon saat hyödynnettyä samalla sipulin. Kokeile myös uunipaahdettuja porkkanoita tai marokkolaista porkkanasalaattia. Porkkana sopii mainiosti myös tuorepuuron sekaan. Porkkanasta valmistat lisäksi herkulliset porkkanaletutappelsiinisen porkkanasosekeiton tai vegaanista coleslawta. Mikäli herkkuhammasta kolottaa, kokeile porkkanafudgea tai porkkanakääretorttua

Cantaloupemeloni sopii lisukkeeksi chiavanukkaaseen, mutta maistuu herkulliselta myös sellaisenaan! 

Ikisuosikki bataatti maistuu kaikille! Valmistaisitko tänään fetalla maustettua kasvislisuketta, paputäytteisiä bataatteja vai bataattilettuja?

Vihreä tankoparsa on varma kevään merkki. Parsa maistuu esimerkiksi graaviloheen käärittynäkeitettynä keväisen salaatin joukossa (Vinkki: Earth Controlin pähkinäsekoitus sopii erinomaisesti salaatin tähän salaattiin!)uunissa paahdettuna osana äyriäispannua tai focaccian päällä

Mikäli kaipaat lisää ideoita tankoparsan valmistamiseen, kurkkaa Hannan Soppa -blogista ruokabloggaajien parhaat parsareseptit  niitä on listattu jopa 50 kappaletta!

TIESITKÖ?
Parsan voit kypsentää usealla eri tavalla. Parsan keittäminen lienee perinteisin tapa, mutta parsa kypsyy helposti myös pannulla, grillissä tai uunissa. Pannulla kypsennettäessä parsa on helpompi kypsentää napakaksi, keittämällä parsasta saattaa helposti tulla liian löysää.

Pannulla paistettu parsa
1. Poista parsojen tyvestä puumainen osa joko veitsellä leikaten tai napsauttamalla käsin poikki. Mikäli parsan kuori tuntuu paksulta, voi sen myös kuoria varovasti esimerkiksi kuorimaveitsellä.
2. Kuumenna pannulla 1 rkl rypsiöljyä ja 2 rkl voita. Lisää parsat pannulle ja paista parsoja välillä käännelleen noin 8-10 minuuttia. Tarkista kypsyys.
3. Pirskota kypsien parsojen päälle halutessasi sitruunamehua ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoile heti.