Kasvisboxin reseptit ja vinkit // 31.5.

Tämä on viides uudistettu reseptikooste - lue lisää uudistuksesta täältä!

Touko-kesäkuun vaihteessa toimitettu Kasvisboxi on täynnä raikkaita makuja, mukana myös muutama varhaissadon tuote.

Tähän Kasvisboxiin on pakattu:

  • Varhaisperunaa Ruotsista
  • Uuden sadon kiinankaalia Suomesta
  • Porkkanaa Espanjasta
  • Sipulia Hollannista
  • Fenkolia Italiasta
  • Sitruunaa Etelä-Afrikasta
  • Cantaloupemelonia Espanjasta

Tähän boxiin oli alunperin tarkoitus pakata myös kevätsipulia, mutta kuljetuksen aikaisten säilyvyyshaasteiden vuoksi vaihdoimme kevätsipulin tavalliseen keltasipuliin. Pahoittelut viime hetken muutoksesta!

Varhaisperuna maistuu kesältä! Varhaisperunat maistuvat monen mielestä parhaimmilta keitettynä ja voin kera nautittuna. Mikäli haluat kokeilla jotain uutta niin viime kesän hitti, hölskypotut, on kokeilemisen arvoinen resepti. Kiinankaali, nostalginen kasvis 80- ja 90-luvulta. Silloin kiinankaali syötiin paksuiksi lohkoiksi viipaloituna ja sen sekaan kipattiin purkillinen ananasmurskaa – kasarisalaattia. Salaatti tarjoiltiin tietenkin kuin Tupperware-kulhosta.

Nykyään kiinankaalia voi olla hankala löytää ja ison marketin vihannesosastolla sitä komeilee vain muutama pötkylä. Kiinankaalista on tullut jälleen trendikästä herkkua, eikä suotta. Siitä valmistuu esimerkiksi aasialaista kaali-nuudelisalaattia tai kimchiä. Kiinankaalia voit myös grillata!

Porkkana maistuu herkullisessa sosekeitossa, porkkanasämpylöissä, kaura-porkkanapiiraassa tai grilliruoan lisukkeena coleslawna

Sipuli sopii moneen! Oletko jo kokeillut helppoa sipulipiirakkaa tai klassista sipulikeittoa?Fenkolista valmistuu esimerkiksi herkullinen keitto tai savulohi-fenkolipasta. Fenkolilla maustat myös paahdetut uunijuurekset siian kera

Boxin kirpein herkku, sitruuna, sopii erinomaisesti maustamaan niin suolaiset ruoat, kastikkeet, juomat sekä leivokset ja jälkiruoat. Kokeile esimerkiksi herkullista sitruunarisottoa tai sitruunakakkua! Muistathan, että mehun lisäksi voit hyödyntää myös sitruunan raastetun kuoren.

Galiameloni on muiden melonin varjoon jäänyt yksilö, mutta sitäkin herkullisempi hellepäivän välipala! Meloni maistuu sellaisenaan, mutta kokeile myös raikasta melonisorbettia.