Kasvisboxin reseptit ja vinkit // 5.4.

Tämä on ensimmäinen uudistettu reseptikooste - lue lisää uudistuksesta täältä!

Huhtikuun ensimmäisen viikon, heti pääsiäisen jälkeen toimitetun Kasvisboxin uumenista löytyy seuraavat tuotteet:

  • Palsternakkaa Suomesta
  • Bataattia Yhdysvalloista
  • Keltaista porkkanaa Hollannista
  • Lehtikaalia Espanjasta
  • Keltaista paprikaa Espanjasta
  • Mangoa (Tommy Atkins) Brasiliasta (kurkkaa sivun lopusta vinkit mangon kypsytykseen!)
  • Päärynää (Confrence) Hollannista
  • Sitruunaa (Primofiori) Espanjasta
  • Earth Controlin suolaamatonta salaattisekoitusta ja aurinkokuivattuja aprikooseja

Palsternakasta valmistuu esimerkiksi lämmin palsternakkakeitto tai herkkuhetkiin sopivat palsternakkasipsit. Lisää keiton pinnalle Earth Controlin salaattisekoitusta antamaan makua! PalsternakkasipsitIkisuosikki bataatti maistuu kaikille! Valmistaisitko tänään bataatticurrya, bataattipizzaabataattisipsejä vai bataattilettuja

Keväisen keltainen porkkana sopii uunijuureksien tapaan esimerkiksi lämpimään fetasalaattiin, johon saat hyödynnettyä samalla myös palsternakkaa ja sipulin. Keltainen porkkana sopii mainiosti myös pastan korvikkeeksi vuohenjuustoiseen porkkanatagliatelleen. Mikäli karkkihammasta kolottaa, kokeile porkkanafudgea!Vuohenjuustoa ja porkkanatagliatelleaTiesitkö, että lehtikaalin rakenne pehmenee, kun hierot sitä hapokkaalla kastikkeella? Lehtikaalista valmistuu maukas lehtikaalisalaatti tai uudistettu versio tutusta pastasta - lehtikaalicarbonara. Earth Controlin salaattisekoitus sopii lehtikaalisalaattiin kuin nenä päähän!

Keltaista paprikaa voit hyödyntää lehtikaalisalaatissa, bataatticurryssa tai lämpimän fetasalaatin joukossa. Uunipaahdettu paprika maustaa mainiosti monet ruoat - esimerkiksi paprika-linssikeiton!

Mangosta valmistuu maistuva mangosmoothie tai herkullinen mangokakku, johon voit hyödyntää myös Earth Controlin kuivattuja aprikooseja!MangosmoothieSatokauden vihreästä herkusta, päärynästä valmistat esimerkiksi herkkupizzoja, joiden pohjaan voit hyödyntää boxissa matkannutta palsternakkaa. Hedelmäsmoothiebowl maistuu aamiaisena tai välipalaksi!

Boxin kirpein herkku, sitruuna, sopii erinomaisesti maustamaan niin suolaiset ruoat, kastikkeet, juomat sekä leivokset ja jälkiruoat. Kokeile esimerkiksi herkullista sitruunarisottoa! Muistathan, että mehun lisäksi voit hyödyntää myös sitruunan raastetun kuoren.

VINKKI!
Boxiin pakattu mango on vielä hieman raaka, mutta raaka mango kypsyy noin viikossa huoneenlämmössä. Mangon kypsymisen edistämiseksi ehdotamme mangon sijoittamista huoneenlämpöön lähelle etyleeniä tuottavia hedelmiä, esimerkiksi omenia tai banaaneja. Kypsän mangon tunnistaa siitä, että se antaa hieman periksi painettaessa. Kypsä mango on todella herkullista, joten sen kypsymistä kannattaa odottaa rauhassa!