Kuulumisia Räpin tilalta

Räpin koetilalla Köyliössä on tehty maanviljelyyn liittyvää koe- ja tutkimustoimintaa yli 60 vuoden ajan. Koetilan kasviksia pakataan syksyisin myös Kasvisboxeihin!

Helteisen alkukesän seurauksena kuivuus on koetellut myös koetilaa. ”Kasvit itävät huonommin näin kuivalla säällä”, Apetitin tutkimusagronomi Maria Pero sanoo. ”Kuivuus myös hidastaa kasvua. Voi olla, että aivan huippusatoihin ei tänä kesänä ylletä”. Räpin koetilalla odotetaan siis jo sadetta.

Räpin koetilalla testataan jatkuvasti uusia lajikkeita, kun haetaan maultaan ja rakenteeltaan parhaita, ravinteikkaita ja parhaiten Apetit-tuotteisiin sopivia lajikkeita. Tällä kasvukaudella tilalla testataan esimerkiksi kelta- ja raitajuuren kasvuedellytyksiä sekä etsitään ratkaisua porkkanaa kiusaavien kasvitautien ja tuholaishyönteisten kuten porkkanakempin torjuntaan. Kokeilussa on vaihtoehtoisia torjuntatapoja verkosta mekaaniseen rikkakasvien poistoon ja kasvinsuojeluaineisiin. Onnistuneiden testausten jälkeen Räpin tuotteita tullaan syksyllä pakkaamaan myös Kasvisboxeihin!