Lehtikaalicarbonara

Joko olet kokeillut maukasta lehtikaalicarbonaraa? Reseptin pekonin voi korvata myös lohella. 

4 annosta | alle 30 minuuttia

Tarvitset:
350 g spaghettia
100 g lehtikaalia
2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
noin 1 dl pastan keitinlientä
1 dl Västerbotten-juustoa tai parmesanraastetta
1 pkt pekonia
tuoretta basilikaa

1. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja leikkaa myös kova keskiruoti pois. Hienonna sen jälkeen lehdet pienemmäksi.
2. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Säästä keitinlientä n. 1 desilitra.
3. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon lehtikaali, suola, pippuri ja sitruunanmehu. Keitä 5-10 minuuuttia kunnes lehtikaali pehmenee. Nosta pois liedeltä ja aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon kananmunat ja raastettu juusto. Sekoita hyvin. Sekoita vielä mukaan pastan keitinlientä, jotta kastike vähän ohenee. 
4. Paista pekonit niitä käännellen kunnes siivut ne ovat kypsiä. Nosta ne lautaselle talouspaperin päälle ja valuta rasva pois.
5.Nosta pastakattila takaisin liedelle, kaada kastike päälle ja sekoittele se miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia varovaisesti joukkoon. Murenna lopuksi pekoni mukaan ja silppua päälle basilikaa.
6. Tarjoa heti parmesaaniraasteen tai västerbotten-juuston kera.