Lehtikaalipesto

Herkullinen pesto lehtikaalista!
6 annosta | 15 min

Tarvitset:
75g lehtikaalia (n. 2 isoa lehteä)
1dl (50 g) auringonkukansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
100 g parmesaanijuustoraastetta
1½dl ekstra neitsytoliiviöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

1. Huuhdo lehtikaali ja leikkaa paksut lehtiruodit pois.
2. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
3. Laita lehtikaalinlehdet, auringonkukaniemenet, kuoritut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimeen ja sekoita. Lisää öljyä, kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen seoksen.
4. Mausta pesto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa pastakastikkeena tai leivän kanssa.