Myskikurpitsalatte

Valmista aromikas latte myskikurpitsasta talvisin maustein.

Noin 15 kupillista | yli 30 min

Tarvitset:
Myskikurpitsamaustetahna:
300 g myskikurpitsaa kuutioituna
1 tl piparkakkumaustetta tai (ripaus muskottipähkinää sekä maustemitallinen neilikkaa, kardemummaa ja 2 maustemitallista kanelia)
½ tl kurkumaa
3 rkl ruokosokeria

Juomiin:
2 tl myskikurpitsamaustetahnaa
1 dl kahvi-kauramaitoa, kahvimaitoa tai rasvatonta maitoa
1 dl vahvaa kahvijuomaa tai espressoa

1. Paahda myskikurpitsakuutioita uunissa 225-asteessa 20 minuuttia tai keitä ne kypsiksi kattilassa vähässä vedessä ja kaada vesi pois. Survo kuutiot kattilassa perunanuijalla. Lisää mausteet ja sokeri. Kuumenna ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa.
2. Latten valmistaminen: Kiehauta vahvat kahvit tai käytä espressoa. Laita kattilaan 2 tl myskikurpitsamaustetahnaa sekä mieleisesi maito tai vegaaninen tuote. Kuumenna kiehuvaksi seosta samalla vispaten. Saat ihanan vaahdon. Mittaa kahvi lasiin ja kaada päälle myskikurpitsa-maitovaahto Viimeistele kanelilla ja nauti heti.

Vinkki! Tahnasta riittää noin 15 kupilliseen. Säilytä tahna jääkaapissa.