Paahdetut uunijuurekset ja siika

Uunijuureksista ja siiasta tulee keveä ateria.

4 annosta | alle 30 min

Tarvitset:
700 g siikaa perattuna
500 g valitsemiasi juureksia, esimerkiksi perunaa, porkkanaa ja lanttua
2 rkl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa
½ fenkoli
1 sitruuna
1 rkl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä

Liemi:
2 dl vettä
1 dl kasvirasvakermaa
1 rkl kalafondia
1 tl rakuunaa
lehtipersiljaa

1. Suomusta siika, huuhtele ja kuivaa. Ripottele kalan sisälle ja päälle mausteeksi suolaa. Jätä maustumaan.
2. Kuori ja kuutioi juurekset. Jaa juurekset öljyttyyn uunivuokaan ja sekoita joukkoon kasviöljy. Ripottele mausteeksi suolaa. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. 
3. Lohko fenkoli. Puolita sitruuna. Paista kasviksiin kaunis väri pannulla voi-kasviöljyseoksessa.
4. Nosta siika, sitruuna ja fenkoli uuniin kasvisten kanssa samalle uunipannulle. Jatka paistamista 225 asteessa 10 minuuttia. Laita lopuksi grillivastus päälle ja ota kasviksiin ja kalaan kaunis väri noin 5 minuutissa.
5. Sekoita paistinpannulla liemi ja kuumenna se. Lisää kala-juuresvadille ja kastikkeeseenkin lehtipersiljaa ja syö kuumana.