Panzanella eli leipäsalaatti

Ihana, kalaisa ja leipäisä salaatti siikamurekepihveistä ja kasviksista.

4 annosta | alle 30 minuuttia

Tarvitset:
tilkka oliiviöljyä
1 rs Apetit Siikamurekepihvejä
1 punainen paprika
½ kesäkurpitsa
1 sipuli
4 paksua paahtoleiväviipaletta
1 dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa

Tarjoiluun:
jääsalaattia
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl lehtipersiljaa

1. Leikkaa siikamurekepihvit neljään osaan. Paloittele paprika ja kesäkurpitsa ja lohko sipuli. Kuutioi leipäviipaleet.
2. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannulla ja lisää siikamurekepihvit, kasvikset ja leipäkuutiot. Paista rapeiksi.
3. Lisää joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka ja suola. Anna maustua noin 5 minuuttia, jotta leipä imee ylimääräisen nesteen.
4. Sekoita joukkoon salaatinlehdet, mausta mustapippurilla ja koristele lehtipersiljalla.