Pellillinen omenapiirasta

Pellillinen omenapiirasta valmistuu nopeasti ja syötävää riittää pitkäksi aikaa!

Noin 1 tunti | 20 palaa

Tarvitset:
5 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl piimää
1½ dl rypsiöljyä
1½ dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2½ tl soodaa
3/4 tl suolaa

1 kg omenaa kuutioituna
1½ dl sokeria
1 rkl kanelia
(1 dl mantelirouhetta)

1.Vuoraa uunipelti leivinpaperiarkilla ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi kulhossa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Sekoita kulhossa keskenään omenakuutiot, sokeri ja kaneli.
4. Jaa seos taikinalle ja halutessasi ripottele päälle mantelirouhe.
5. Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia.