Porkkanafudge

12 annosta | valmistusaika 1h

Kauniin toffeen väriset fudget sisältävät porkkanaa ja talvisia mausteita.

Ainekset: 
1-2 porkkanaa
1/2 tlk (á 397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
1 dl fariinisokeria
500 g valkoista suklaata
1/4 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/5 tl jauhettua muskottipähkinää

Tarjoiluun:
tomusokeria

1. Vuoraa leipävuoka sisältä alumiinifoliolla.
2. Kuori, pilko ja keitä porkkanat vedessä niin, että ne ovat sosutuskypsiä. Siirrä porkkanat ja kondensoitu maito tehosekoittajaan ja jauha sileäksi seokseksi.
3. Siirrä seos ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljalleen keskilämmöllä, seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa. 
4. Sulata mikroaaltouunissa valkosuklaa pienissä jaksoissa. Sekoita välillä, jotta havaitset, milloin suklaa on sulanut. Kaada suklaasula porkkanaseokseen, mausta ja kaada folioituun vuokaan. Nosta jääkaappiin seuraavaan päivään. 
5. Nosta fudge huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kuin leikkaat sen kuutioiksi. Puuteroi palat tomusokerilla aseteltuasi ne tarjoiluvadille.

Vinkki! Jos jätät fudgesta pois fariinisokerin ja 100 g valkosuklaata, saat ihanan notkean tahnan, jota voit käyttää porkkanakakun kuorruttamiseen.