Punajuuri-vuohenjuustoquiche

Värikäs piirakka maistuu niin kylmänä kuin lämpimänäkin.

8 palaa | yli tunti

Tarvitset:

Pohja:
150 g pehmeää voita tai leivontamargariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
3/4 tl suolaa
1 kananmuna

Täyte:
500 g punajuurta
200 g vuohenmaitojuustoa 
2 dl emmentaljuustoa raastettuna
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
1 dl lehtipersiljaa silputtuna

1. Pese punajuuret ja paahda niitä kuorineen 200-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi noin tunnin ajan.
2. Nypi taikinan rasva ja kuiva-aineet kulhossa taikinaksi. Lisää kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
3. Vuoraa piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanruskea.
4. Kuori ja kuutioi kypsät punajuuret.
5. Vatkaa kulhossa kananmunat, kerma ja maito. Mausta suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
6. Jaa punajuuripalat tasaisesti piiraspohjalle. Lisää juustot. Kaada kerma-munaseos tasaisesti täytteen päälle.
7. 
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30-35 min, kunnes piirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.