Punajuurihummus

Punajuurihummus on päivitetty versio perinteisestä hummuksesta. Tästä ei väriä eikä makua puutu!

4 annosta | alle 30 min

Tarvitset:
300 g keitettyjä kikherneitä
1 keitetty punajuuri
½ dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
½-1 sitruunan mehu
1 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
(1 valkosipulinkynsi murskattuna)
½ tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
tuoretta persiljaa tai minttua silputtuna

1. Valuta kikherneet ja ota talteen osa kikherneiden nesteestä. Kuori ja raasta punajuuri.
2. Laita kikherneet ja punajuuri tehosekoittimeen ja lisää vähitellen öljyä, jotta saat tasaisen tahnan.
3. Lisää sitruunanmehu, tahini, paprikajauhe, suola, pippuri sekä halutessasi valkosipulinkynsi ja sekoita. Jos tahna vaikuttaa liian paksulta, siihen voi lisätä hieman kikherneiden nestettä tai öljyä. Jos haluat, lisää lopuksi silputtua persiljaa.
4. Anna hummuksen vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi tuoreen leivän kera.