Savulohi-fenkolipasta

Fenkolipasta on raikkaan maukasta.

4 annosta | alle 30 min

Tarvitset:
1 iso fenkoli
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
2½ dl ruokakermaa
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Tarjoiluun:
600 g lämminsavulohta
1 rs miniluumutomaatteja
100 parmesanraastetta
1 rkl sileälehtistä persiljaa

1. Aloita pasta-aterian tekeminen näyttävistä viimeistelyistä. Leikkaa fenkolista muutama kookas viipale ja pariloi ne kuumalla parilalla rypsiöljyssä tomaattien kera.
2. Suikaloi loppu fenkoli pinnoitettuun kattilaan. Lisää kuorittu ja kuutioitu sipuli ja tilkka rypsiöljyä. Kuullota seosta muutama minuutti. Silppua joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää ruokakerma, sitruunan kuori ja -mehu. Mausta kastike.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita pasta fenkolikastikkeeseen. Jaa pasta kastikkeineen lautasille. Annostele päälle savulohta, paistetut tomaatit ja fenkolit. Viimeistele parmesanraasteella ja persiljalla.