Sellerikeitto

Kermaisen pehmeä sellerikeitto.

4 annosta | alle tunti

Tarvitset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 mukulaselleri (noin 800 g)
noin 8 dl kasvislientä
3 rkl ranskankermaa
mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun:
oliiviöljyä
paahdettuja siemeniä

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä.
2. Paloittele selleri ja kuori palat. Pilko pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi peruna.
3. Nosta juureskuutiot kattilaan ja lisää kasvisliemi. Anna kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat täysin pehmenneitä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä.
4. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää ranskankerma sekä mausteet. Kuumenna ja sekoita, kunnes keitto on kermaisen pehmeää. 
5. Annostele keitto lautasille, pirskota pinnalle hieman oliiviöljyä ja paahdettuja siemeniä.