Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat voit tehdä uunissa tai grillissä.

2 annosta | valmistusaika 1 tunti

Tarvitset:
2 paprikaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl Apetit-rypsiöljyä
200 g jauhelihaa tai soijarouhetta
300 g tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1 tl timjamia
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua korianteria (tai juustokuminaa)
1/4 tl mustapippuria
1 dl couscousia tai keitettyä riisiä
50 g juustoraastetta (voimakkaan makuista)
n. 2 rkl limen mehua

1. Leikkaa paprikoiden ”hatut” pois, poista siemenet ja huuhtele paprikat (suorista
tarvittaessa alapuoli leikkaamalla pieni pala pois). Nosta paprikat ja hatut uunivuokaan. Esikypsennä paprikoita 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt neste pois.
2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne pannussa öljyssä pehmeiksi.
3. Lisää pannuun jauheliha tai soijarouhe ja ruskista se kauniin väriseksi. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 10 minuuttia.
4. Ota pannu pois levyltä, lisää täytteeseen couscoussuurimot ja hauduta kannen
alla 5 minuuttia. Täytä paprikat keitetyllä ja maustetulla couscous-seoksella.
Huom! Voit halutessasi käyttää coussousin sijaan myös riisiä. Ripottele päälle
juustoraastetta. Nosta paprikan hatut päälle.
5. Kypsennä paprikoita 200-asteisen uunin keskitasolla vielä 15–20 minuuttia,
kunnes ne pehmenevät. Anna täytettyjen paprikoiden vetäytyä hetken ennen
tarjoamista. Tarjoa täytetyt paprikat sellaisenaan tai salaatin kera.