Uuninauriit

Uuninauriit ovat maukas ja syksyinen lisuke esimerkiksi liha- tai kalaruoan kanssa nautittavaksi.

4 annosta | yli tunti

Tarvitset:
4 naurista
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 rkl siirappia
50 g voita

1. Pese nauriit huolellisesti ja halkaise ne puoliksi. 
2. Laita puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle suola ja pippuri. Valuta päälle siirappiraidat ja lopuksi ripottele päälle kylmästä voista vuoltuja ohuita lastuja.
3. Paista nauriita uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. Tarkista kypsyys ja paista tarvittaessa pidempään. Kypsennysaika vaihtelee nauriin koon mukaan.
4. Tarjoile esimerkiksi liha- tai kalaruoan lisukkeena.