Varhaisperunasalaatti

Raikkaan varhaisperunasalaatin kruunaa vihreä yrttikastike.

4 annosta 

Tarvitset:
500 g varhaisperunoita
10 retiisiä
1 rkl kapriksia
1 rasia rucolaa

Yrttikastike:
1 dl tuoretta persiljaa
1 dl tuoretta basilikaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl dijonsinappia
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl punaviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä

1. Keitä varhaisperunat juuri ja juuri kypsiksi. Paloittele tarvittaessa suupalan kokoisiksi.
2. Valmista kastike. Leikkaa yrtit varsineen silpuksi. Kuorit ja paloittele valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki aineet öljyä lukuunottamatta tehosekoittimen kulhoon. Hienonna ja lisää lopuksi öljy ohuena nauhana. 
3. Sekoita kastike perunoiden kanssa kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
4. Pese ja viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele rucola. Lisää retiisit, rucola ja kaprikset perunoiden joukkoon ja sekoita. Tarjoile esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.