Varhaisperunoiden keittovinkit

Varhaisperunat on lämpenevän sään ohella varma merkki lähestyvästä kesästä! Varhaisperunoita pakataan myös Kasviboxiin – lue tästä valmistusvinkit. 

Varhaisperunat ovat rakenteeltaan kiinteitä ja maistuvat monen mielestä parhaimmilta sellaisenaan, voin kera tietenkin!

Usein keskustellaan siitä, kuuluuko perunat laittaa keitettäessä kylmään vai kiehuvaan veteen. Perunan sisältämä entsyymi vahvistaa solujen seinämiä. Entsyymi toimii parhiaten 50-60 asteessa ja tuhoutuu yli 70 asteen lämpötilassa. Näin ollen kylmään veteen lisättäessä entsyymi ehtii toimia kauemmin ja perunasta tulee kiinteä. Jos haluat pehmeitä varhaisperunoita, lisää ne vasta kiehuvaan veteen. 

Varhaisperunoiden keittäminen

1. Valitse mahdollisimman samankokoisia perunoita. Pese perunat kylmässä vedessä.
2. Lisää perunat suolattuun veteen. Perunoiden tarvitsee juuri ja juuri peittyä veteen.
3. Keitä kannen alle noin 15-20 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
4. Valuta keitinvesi pois ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle kosteuden haihduttamiseksi.
5. Hienonna päälle tuoretta tilliä ja nauti voinokareen kera!