Vuohenjuustoa ja porkkanatagliatellea

Saat annoksesta värikkäämmän käyttämällä erivärisiä porkkanoita, esimerkiksi oransseja ja keltaisia.
4 annosta

Tarvitset:
500 g porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä tai muita pähkinöitä
3 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria
1 ruukku tuoretta minttua tai basilikaa
150 g pehmeää vuohenmaitojuustoa (chavroux)
tilkka mantelimaitoa
1 rkl balsamicoa

Tarjoiluun: 
Pistaasipähkinöitä
Muutama siivu omenaa

1. Pese ja kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä tai juustohöylällä leveiksi nauhoiksi. Silppua valkosipulinkynnet.
2. Paahda pähkinöitä kevyesti kuivalla pannulla ja rouhi ne.
3. Kuumenna kasviöljy ja lisää porkkanasuikaleet ja valkosipulisilppu. Kuumenna pari minuuttia niin, että porkkanasuikaleet pehmenevät. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja yrttisilpulla.
4. Annostele ainekset lautasille. Notkista vuohenmaitojuusto sekoittamalla joukkoon haarukalla tilkka mantelimaitoa ja lusikoi seos annoksiin kastikkeeksi. Viimeistele annos balsamicolla, pähkinöillä ja muutamalla omenalohkolla ja nauti!

Vinkki! Jos haluat annoksesta ruokaisamman, voit korvata osan porkkanoista spagetilla tai lisätä joukkoon esimerkiksi kikherneitä.


Tämän reseptin eriväriset porkkanat ja muut maukkaat satokauden kasvikset saat suoraan kotiovellesi Kasvisboxissa joko kerta- tai kestotilauksella!