Hyvinvointia kasviksista

Kasvimaani-verkkokaupasta kasvikset ja hedelmät suoraan kotiovelle

Kasvimaani-verkkokaupan kautta pääset tilaamaan monipuolisen kattauksen sekä kasviksia että hedelmiä suoraan kotiovellesi. Suomalaisten satokausikasvisten sesonkina (elo-joulukuu) tarjoamme kasviksia kotimaisilta Kasvimaani-viljelijöiltä. Valikoimamme vaihtuu vuodenajan myötä ja talvikautena siirrymme vaiheittain myös ulkomaisen sesongin kasviksiin ja hedelmiin monipuolistaen Kasvisboxien valikoimaa.  

Miten Kasvimaani sai alkunsa?

Ennen kasvikset hankittiin tutuilta viljelijöiltä tilalta tai torilta. Nykyään kiireisessä kaupunkielämässä ei tähän ole samanlaisia mahdollisuuksia, vaikka oman ruuan alkuperä kiinnostaa. Kasvimaani-palvelu hyödyntää digitaalisten palveluiden luomia mahdollisuuksia. Pystymme näin kertomaan kuka kasviksesi viljelee, kuinka ne on viljelty ja lisäksi sinä saat laadukkaat kasvikset suoraan kotiovellesi. Kerromme sinulle myös paljon uutta tietoa kasviksista, viljelystä ja vinkkaamme maistuvia reseptejä. Meille on tärkeää lisätä viljelyn läpinäkyvyyttä, jotta ihmiset tietävät millaisen matkan lautaselle päätyneet kasvikset ovat kulkeneet.

Pyrimme innostamaan ihmisiä syömään terveellisesti ja tutustumaan monipuolisesti erilaisiin kasvilajeihin ja -lajikkeisiin. Totesimme, että Kasvisboxin satokauden mukana vaihtelevan sisällön avulla puoli kiloa päivässä on helpompi ja hauskempi saavuttaa.

Suomalaisena yrityksenä meille on tärkeätä, että kotimaiset kasvikset ovat maailman kärkeä laadussa ja puhtaudessa. Ilman hyviä raaka-aineita ei synny parasta ruokaa, vaikka resepti olisi kuinka hyvä. Viljelijämme noudattavat vuosien tutkimustulosten mukaan määriteltyjä ja ekologisesti kestäviä viljelymenetelmiä. Nyt tuomme arkisen arvokkaan työn läpinäkyväksi ja kerromme kasvisten tarinaa uudella tavalla.

Miksi Apetit ja mitkä viljelijät?

Olemme viljelyttäneet suomalaisia kasviksia Satakunnassa jo yli 60 vuoden ajan. Teemme vuosittain viljelytyssopimukset noin 140 viljelijän kanssa. Olemme luoneet sopimusviljelijöiden kanssa pitkäjänteisellä yhteistyöllä läpinäkyvän Apetit Vastuuviljely -menetelmän. Viljelyssä on noudatettu ekologisesti kestävää IP-viljelyperiaatetta (Integrated Production) jo vuodesta 2000. Tämä takaa käyttöömme huolella ja vastuullisesti viljellyt, jäljitettävät ja laadukkaat raaka-aineet. Menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan. Niihin sisältyvät esimerkiksi lajikevalinta, maaperätutkimus sekä kasvuston havainnointi.

Viljelyn pitkäjänteinen kehittäminen

Apetit Vastuuviljely kehittyy jatkuvasti – sen takaa oma, jo yli 60 vuotta toiminut Räpin tila Köyliössä. Viljelykokeiden myötä haemme parhaat, suomalaiseen avomaanviljelytykseen soveltuvat, maukkaat lajikkeet. Kasvisten maku, rakenne ja ravinteikkuus ovat meille tärkeitä asioita, ei ainoastaan suuri sato.